Új funkciókkal bővült a Gran Turismo 6

A Gran Turismo® sorozat fejlesztője, a Polyphony Digital, már a GT6™ indulásakor bejelentette, hogy a játék meglévő funkcióiban és elérhető eszközeiben folyamatos fejlesztések várhatóak. Az 1.05-ös frissítésben számos újítás a Gran Turismo közösség visszajelzései alapján valósult meg.

Az 1.05-ös verzióban az alábbi újdonságok kerültek:

Új funkciók a Nyílt Előcsarnokban (Open Lobby)

A Szobabeállítások (Room Settings), Versenytípus (Race Type) menüpont alatt Időmérő (Time Trial), drift futam (Drift Trial) és egyéni gyakorlás (Free Run) funkciókkal bővültek a választható versenytípusok.

Mostantól akkor is lehetséges a teljesítmény alapján szűrés használata (Filter by Performance), amikor az autóválasztási mód (Car Selection Method) teljesítmény vagy kategória alapján (Filter by make vagy Filter by Category) szűrésre van beállítva.

Márkaversenyeknél változékony időjárással rendelkező pályákon is választható gokartverseny (Karts).

A játékosok már a szobába belépés előtt ellenőrizhetik a szabálybeállításokat egy megerősítő felugró ablakban.

A kvalifikáció esetén egyedül versenyzés (Race Alone) módban a célautón kívül a többi autó vonalként jelenik meg.

Több képernyős kompatibilitás

A több képernyős beállítási mód (Multi-Monitor Settings) érhető el a Start gomb > Options > Display Options menüpont alatt.

Autókeresés

A My Home-on belül Autókeresés funkcióval bővül az autók menüpont. Ennek segítségével az autókereskedések (Car Dealerships) kínálatában előre megadott paraméterek alapján lehet autót keresni.

teszt-gt64

Több színben vásárolható versenyruházat

Versenyruházatból mostantól az egyes darabokat különböző színekben lehet megvásárolni. A versenyruházatok ára ennek megfelelően módosul.

Bővültek a gokart-beállítási lehetőségek

A vezetési beállításoknál (Driving Options) elérhetővé váltak a tapadás-szabályozás (Traction Control), valamint a csúszás visszafogása (Skid Recovery Force) beállítások is.

A vezetési beállításoknál (Machine Settings) mostantól a fékerőelosztás (Brake Balance) értéke is állítható. Normál gokartoknál csak a hátsó, míg váltós gokartoknál az első és hátsó kerekek is szabályozhatóak.

Egyéb fejlesztések és módosítások

A bejelentkezés után kapott bónuszt (Login bonus) jelző ikon került a My Home képernyőn található nyereményhirdető ablak tetejére.

Az Autó-beállításokban (Car Settings) az első/ hátsó nyomatékelosztás (Front/ Rear Torque Split) állítási léptéke 5-ről 1-re módosult.

A Gran Turismo®6 újítások az online csatlakozást követően automatikusan frissülnek. A funkciókról bővebb információ a www.gran-turismo.com címen található online használati útmutatóban elérhető.

Vélemény, hozzászólás?