Transformers 3 – Már alig várom! :D

Még szinte el sem kezdődött a Transformers második részének, a Bukottak bosszújának vetítése a mozikban, mikor már arról szóltak a hírek, hogy jön a nagysikerű mozi harmadik felvonása. Végül a pletykák tényleg valóságtartalommal teltek meg, és nem sokkal később elkezdődött a várva várt forgatás is.

Sok hír és álhír reppent fel azzal kapcsolatban is, hogy kik lesznek a régi és új szereplők. Sokáig úgy volt, hogy a Mikaelát megszemélyesítő Megan Fox komolyabb feladatokat kap a trilógia utolsó részének szánt moziban, de végül az lett, amire sokan nem számítottak: Michael Bay nem adott szerepet a csinos hölgyeménynek. Ennek oka egyértelműen Fox kisasszony lehetetlen viselkedése volt, amit az első két rész forgatása alatt tanúsított. Helyére a Victoria’s Secret fehérnemű-modellje, Rosie Huntington-Whiteley érkezik, és remélhetőleg gondoskodik a romantikus szál továbbgörgetéséről is. Igaz, nem Mikaela szerepét veszi át, hanem egy teljesen új karakter, Carly bőrébe fog bújni. A főszereplő személye szerencsére nem változott: Sam Witwickyt továbbra is Shia LaBeouf személyesíti meg.

Úgy tűnik Bayt mélyen érintették a második rész kritikái, ezért jó pár változtatást is eszközöl az új részben. Az Ikrek által képviselt “idióta” humort egy az egyben kihagyja. Kevesebb lesz a pörgős akció is, nagyobb hangsúlyt kap a látvány. Az előzményeket tekintve (a TF első két részére gondolok) ez nem biztos, hogy jó lesz, hiszen pont ez adta a film varázsát: akció, pörgés, izgalom… végig.

A harmadik rész főgonosza Sokkoló (Shockwave) lesz. Róla azt érdemes tudni, hogy miután az Álcák és az Autobotok a Földre jöttek, a Transformersek szülőbolygóján átvette a hatalmat, és diktátorrá avanzsálta magát. Ő az a robot, aki tényleg robot: semmi érzelem, minden döntése 100% logikán alapul. És van egy jellegzetessége is: fél szeme van. Mondhatjuk azt is, Küklopsz az alakváltók között.

A forgatások már javában folynak Amerikában, és napok óta mással sincs tele a média, mint a különféle forgatási lesi fotókkal és kalózvideókkal. Tény és való: Bay körberobbantgatja egész Chicagot.

Most sem maradunk akció nélkül

Bár Bay nagyon szerette volna a TF3 minden egyes részletét magának tudni egészen a mozipremierig, ez nem jött össze neki. Annyi már most kiszivárgott, hogy a filmben szerepet kap az Amerika és Oroszország között dúló űrverseny, és az is kiderül, hogy a fejlesztések mögött a Transformersek állnak.

Rengeteg találgatás volt a körül is, hogy vajon 3D-s lesz-e a Transformers 3, vagy sem? Végülis úgy tűnik, Michael Bay beadta a derekát, és hagyta, hogy a stúdió meggyőzze a 3D szükségességéről. Én azért személy szerint kicsit félek tőle, hiszen ha jól belegondolunk, a lenyűgöző látványt nyújtó Avatart 4 évig forgatták. Nem tudom, hogy ez a szűk egy év mire lesz elég? Hiszen 2011. július 1-én már a mozikban fogjuk látni a Transformers 3-at.

Akárhogy is lesz, én már nagyon várom! Aki pedig nem bírná ki addig, az kövesse nyomon az eseményeket Michael Bay weboldalának segítségével (www.michaelbay.com)

Vélemény, hozzászólás?