TGS 2010: Project Dark – Demon Souls 2 álruhában?

Amikor a From Sotfware lerántotta a leplet a Project Dark-ról a hétvégi TGS-en, nagyon sokan ugyanazt a következtetést vonták le: a játék a Demon’s Souls közvetlen, vagy látszólagos folytatása lesz.

Sajnálatos módon a cég se nem cáfolta, se nem erősítette meg, hogy ezek a feltételezések valóban helyesek-e, és hogy tényleg a Demon Souls 2-ről van szó, vagy hogy van-e köze a kőkemény RPG-hez? Mindazonáltal a játék trailere azért sok mindent elárul.

Ha végignéztétek a trailert, akkor láthatjátok, hogy a játék minden egyes képkockája tökéletesen illik a Demon Souls folytatására. A harcosok hasonló fegyverzetben vannak, ugyanaz a látvány, azonos harci rendszer és egy igazán nagy és piszok agresszív, büdös nagy sárkány is jár mindezek mellé. Csak hogy totális legyen az összhang és tényleg azt mondhassuk: akárhogy akarjátok titkolni, ez mégiscsak a Demon Souls folytatása.

Ha jól belegondolunk, akkor igazság szerint egyetlen épkézláb magyarázat marad: a Project Dark csak egy munkacím! A játék hivatalos honlapján megjelentek szerint a Project Dark Xbox 360-ra is meg fog jelenni, és ennek köszönhetően az európai megjelenés is szép reményekkel kecsegtet.

A Namco Bandai angliai részlege arra a kérdésre, hogy kik lehetnek a potenciális kiadói a Project Darknak, csak annyit feleltek: „Várjatok és majd meglátjátok!”

Egyelőre mi is így vagyunk ezzel a játékkal… várunk tovább és majd meglátjuk, mire is volt ez a nagy felhajtás! Az igazság előbb-utóbb úgyis kiderül… de most még odaát van!

Vélemény, hozzászólás?