Salt – Angelina Jolie ismét akcióban

A Columbia Pictures legújabb kémfilmje Evelyn Salt (Angelina Jolie) ügynökről szól, aki a CIA alkalmazottja. Nagy bánatára egy szovjet disszidens (Daniel Olbrychski) felismerni véli benne az oroszok kémjét: váltig állítja, hogy Salt alvó ügynök, aki évek óta vár arra, hogy igazi munkaadói feladatot adjanak neki. Ami most úgy néz ki, itt is van előtte, hiszen hamarosan az USA-ba látogat az orosz elnök, és rá vár a nemes feladat, hogy kiiktassa.

Evelyn Salt ügynök szerepében Angelina Jolie

Persze Salt főnökei sem a bizalomról híresek: azonnal lecsapnak emberükre. Vagyis inkább lecsapnának, ha tudnának. Ugyanis túl jól sikerült a kiképzése. Így hát elkezdődik egy iszonyatos tempójú, vad hajsza. Salt ügynöknek nincs könnyű dolga: saját és férje (August Diehl) életének kockáztatása árán is be kell bizonyítania, valaki más az áruló.

És mivel az egész amerikai kormány és titkos ügynökség is az ő fejére vadászik, Philip Noyce kémfilmje nagyon jónak ígérkezik.

A film érdekessége, hogy eredetileg Tom Cruisera osztották a főszerepet, de végül ő nem vállalta, így átírták Angelina Joliera a karaktert. A kémfilm 2010. augusztus 12-étől látható a magyar mozikban.

Vélemény, hozzászólás?