Major Nelson lerántotta a leplet az új Xbox 360 kontrollerről

Számos forrás adott hírt arról, hogy a Microsoft egy új kontrolleren dolgozik, pontosabban a meglévő vezérlőt kívánja az igényekhez, na meg a korhoz igazítani. Az ergonómiailag már így is tökéletes kontroller biztosította a helyét a valaha volt legjobb joypad díjára. Higgyétek el, tudom miről beszélek, hiszen sokféle kontroller megfordult már a kezemben és azt kell, hogy mondjam, messzemenőkig ez a legkényelmesebb irányító mind közül. De a Microsoft úgy érezte lehet rajta még csiszolni, ezért megreformálta és a végeredmény nagyon tetszetős lett.

Az analógkarok a még jobb irányítás érdekében homorúbb felülettel lettek ellátva, melynek köszönhetően még jobban bele simulnak a hüvelykujjak. Ez finomabb mozgatást tesz lehetővé, ami pontosabb célzást és irányítást eredményez. A D-pad gombja is átalakult sokkal íveltebb, hangsúlyosabb lett ,,na meg szép krómhatású”, szintén a jobb kezelhetőség miatt. De nem ez teszi feltűnővé, vagy még inkább csalogatóvá az új kontrollert, hanem inkább a kinézete, ami igen csak megfakult „monokrómizálódott”, – ez meg mi ez? – Egyetlen szín töri csak meg az ezüstszürke harmóniát, a zöld. A ring-gomb ugyanis megmarad a régi jól megszokott kinézetében, megőrizve valamit a régi vezérlő színeiből.  Az A, B, X és Y gombok viszont elvesztették a színüket, monokróm lett mind a négy, csak árnyalatbeli különbségek vannak köztük.

Ami azt illeti, nekem bejön az új design és valószínűleg majd idővel megpályázok egyet, bár a jelenlegivel sincsen semmi bajom, én továbbra is jól kijövök a színes gombokkal. A cucc November 9-től lesz kapható az Egyesült Államokban a színben megfelelő Play & Charge kittel egybecsomagolva 95 dollárt kérnek majd érte. Az Európai megjelenés pontos dátuma még nem ismert.

Zárás képen nézzétek meg a Nelson által közzétett videót, amiben kicsit elemzi a kontrollert.

Vélemény, hozzászólás?