“Kojima nem tud játékot csinálni”

Tyrone Rodriguez főszerkesztői posztját produceri pozícióra cserélte le, ugyanis jelenleg a Nicalis névre hallgató független fejlesztőcsapatnál munkálkodik, ám véleményét továbbra sem rejti véka alá.

Rodriguez úgy gondolja, hogy a Metal Gear széria annak ellenére, hogy megalkotója, Hideo Kojima “borzalmas”, egy igen jó kis alkotás lett.

Ezek a gondolatok az IndieGamesnek adott interjúja során hangzottak el:

“A Konami nem csinál jó dolgokat” – mondta az úriember, mielőtt rátért volna Kojimára. “Ő borzasztó, ha játékkészítésről van szó. Ennek ellenére a Metal Gear jó lett. Egyetlen egy általa készített játékot sem tudtam élvezni az eredeti Metal Gear Solid óta…”

Hogy Rodriguez miért érez ilyen olthatatlan ellenszenvet Kojima és a Konami iránt, nem tudni, viszont az “indie” fejlesztőkre is megorrolt, mert folyton kihangsúlyozzák, hogy függetlenek.

“A legfőbb dolog, amit végre látni szeretnék, hogy az indie fejlesztők fejezzék be azt, hogy folyton indie fejlesztőnek hívják magukat. Játék fejlesztő vagy, vagy sem? Az indie semmit nem jelent, ez csak egy felkapott és hangzatos kifejezés. Játékokat készítesz? Rendben, akkor te egy játék fejlesztő vagy…”

Úgy látom, ez az ember az élő fába is beleköt!

6 hozzászólás a(z) ““Kojima nem tud játékot csinálni”” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?