Jövőre érkezik a Portal 2

Végre! Végre! Végre! Ez a nap is elérkezett. Azért mondom ezt, mert már régóta vártuk a Valve által fejlesztett, hatalmas sikereket elkönyvelő Portal folytatását. A 2007-ben megjelent első rész sikerein felbuzdulva a fejlesztők egyből rácsaptak a folytatásra, rögtön be is jelentették, aztán szépen lassan a feledés homályába merült az egész. Most azonban úgy néz ki, hogy 3 év böjtölés után újra kezdhetnek örvendeni az agytekervény-mozgató játék szerelmesei: hivatalos megjelenési dátumot kapott a játék! A pontos dátum 2011. február 9-e.

Újra tárva-nyitva a térkapu. Már a Portal első részében is nagyon tetszett, és így, 3 év elteltével kíváncsian várjuk a folytatást.

A szerda óta zajló kölni Gamescom-on pár szerencsés játékos lehetőséget kapott, hogy kipróbálja az egykori nagy kedvenc folytatását. A második epizód az első részhez képest több száz évvel később játszódik. A laboratóriumok egytől egyik használaton kívül vannak. Ember nem tette be azóta a lábát oda, csak a buja növényzet éli ott mindennapjait. A vezérlő számítógép azonban nem pusztult el – pedig az első részben elvileg megsemmisítettük –, pontosabban egy kisebb része kiszakadt és önálló életre kelt. A kaland tehát folytatódik, hamarosan mi is élvezhetjük a játékot.

Vélemény, hozzászólás?