Idő előtt Halo: Reach – Megéri?

Bekövetkezett az, amire senki sem számított: a Microsoft véglegesen kitiltja azokat a felhasználókat az Xbox Live-ról, akik a Halo: Reach illegális másolataival játszanak. A MaxConsole-nak tett nyilatkozat szerint a kiadó büntetése nem kevesebb, mint egy nem átruházható, élethosszig tartó kitiltás azon játékosok számára, akikről kiderül, hogy a Halo: Reach korai verziójával játszanak.

„Ezzel az e-maillel értesítünk, hogy az Xbox Live fiókod véglegesen felfüggesztésre került, mert egy illegális játékot használtál.” – olvasható az értesítőben. „A felfüggesztésed alatt nem fogsz tudni bejelentkezni az Xbox Live-ba. Az Xbox Live lehetőségeidet nem fogod visszakapni. A Customer Support sem tudja módosítani fiókod felfüggesztését, és bővebb felvilágosítást sem ad arról.”

Bár nem vagyok a példa-statuálás híve, úgy gondolom, ez a kemény fellépés a kalózverziók és azok használói ellen szükséges volt. A hivatalos megjelenések előtt felbukkanó bárminemű illegális tartalom rontja a vertikum renoméját és megélhetését. A fejlesztőktől a kiadókon át a forgalmazókig mindenkit érint, így nem lehet folyton átsiklani ezeken a problémákon. És nem mellékesen örülhetnek azok, akiket elcsíptek és „csupán” egy végleges tiltást kaptak. Ha igazán be akart volna keményíteni a Microsoft, akkor nem úszták volna meg az illetékesek egy szép kis szerzői jog megsértése elleni persorozat nélkül.

Vélemény, hozzászólás?