Halo: Filmes és TV-s remények

Jó hír: a Microsoft egy Halo film készítését tervezi. Rossz hír: nem mostanában fog a mozikba kerülni. Valójában halvány a remény arra, hogy a széles filmvásznon láthassuk a Halot, sokkal inkább esélyes, hogy sorozat formájában, a TV képernyőjén jelenjen meg.

Frank O’Connor a Variety-nek elmondta, hogy a kasszasikernek számító videojáték franchiseról készülendő film központi karaktere Master Chief lenne. Nyilvánvalóan furcsa lesz látni a rejtélyes fegyverzettel rendelkező harcost a filmvásznon, ahol azért az érzelmi megnyilvánulások sem maradhatnak el, hiszen ez idáig még az arcát sem fedte fel soha.

A Microsoft továbbra is birtokolja a Halo film jogait, de a sok kiemelkedő forgatókönyvíró által favorizált Peter Jakson-Neill Blomkamp verzió különösen jónak tűnik. A kérdés az, milyen irányba indul meg a filmprojekt?

„Még mindig érdeklődünk aziránt, hogy készítsünk egy kiváló Halo filmet.” – mondta O’Connor a Varietynek. „Rengeteg dokumentációt és háttéranyagot hoztunk már létre a film támogatásához. Van egy jó elképzelésünk arról, hogy mit is szeretnénk elmondani, de nem fog előrelépés történni ez ügyben addig, amíg nem lesz rá nyomós indokunk. Nincs okunk a sietségre.”

O’Connor azt mondta, hogy akármilyen film is készül, az teljese egészében a saját entitása lesz, nem pedig a játék szó szerinti ismétlése. Hozzátette, hogy a Microsoft lát fantáziát egy TV-s Halo-sorozatban is.

Vélemény, hozzászólás?