Gondolatok az új Xbox 360 S-ről

Mint tudjuk, a nemrégiben megrendezésre került E3-on a Microsoft bejelentette, hogy hamarosan a boltok polcára kerül az új Xbox 360 S. Ez az új konzol 250GB-os merevlemezzel, beépített Wireless-sel és egy egyszerűbb dizájnnal fog hódítani – a Microsoft reményei szerint.

És hogy miben más az új X360 S, mint elődje? Íme egy kis összehasonlítás.

Ami jó benne:

–          Dizájn: szépen csillogó fekete külseje miatt teljesen úgy néz ki, mint a régi X360 új ruhában. Közelebbről megnézve azonban egyszerre lenyűgöző és szexi. Összehasonlítva az eredeti 360-as feltűnő, játékszerű dizájnjával, ez az új X360-as sokkal közelebb áll stílusban a Wii és a PS3 dizájnjához.

–          Végre egy korrekt ár: hosszú idő után végre az X360 olcsóbb, mint a PS3 – legalábbis akkor, ha nem feltétlenül szeretnéd, hogy legyen benne wi-fi vagy egy valamirevaló méretű meghajtó. Természetesen az árak attól függően változnak, hogy mekkora méretű merevlemezre és milyen wireless adapterre van szükségünk, és így már könnyen a PS3 ára fölé szaladhatunk. Mindennel felszerelve azonban közel azonos áron mozognak.

–          Csendes: emlékszel arra, hogy milyen is volt a régi 360-as modell hangja? Nagyon hasonlított egy sugárhajtóműhöz? A zajbeli különbség egy Xbox 360 S és mondjuk a Xbox 360 Elite között elhanyagolható. Technikailag azonban minden eddigi 360-asnál csendesebb.

–          Díszes gombok: az eject és a power gombok inkább érintés érzékenyek, mint mechanikusak. A gombok nagyon mutatósak, és bár nem szükséges, de ez a futurisztikus feeling hiányzik a korábbi modellekből. A tökéletes összhang az, ami minden új konzolnál megjelenik.

–          Mi is az a háttértámogatás? Bármilyen régi Xbox VGA kábel, tartozék kábel, vagy HDMI kábel használható lesz az új X360-nal.

És ami nem:

–          Mi az, amit nem támogat? A memória egység nyílása eltűnt, de többé nem is lesz szükség rá. Az USB memória támogatás már alapként szerepel benne. Az egyetlen probléma az, ha valaki, szeretné tovább vinni XBL profilját, hiszen az a memóriakártyán található meg. Ha Te is hasonló hajóban evezel, akkor ide lesz abbahagynod azok ugratását, akik felvásárolják a régi drivereket. Ez azonban semmit sem számít, mert az új 250 GB-os merevlemez kivehető, de nem kompatibilis a régi 360-asokkal.

–          A dizájn nem minden: Az új Xbox 360 a régi darabokhoz képest egy csoda. Az érintés érzékeny gombok és a fényes fekete dizájn légies eleganciát ad a konzolnak. De ennek értékét nagyban csökkenti az, amikor ránézel a műanyag lemezmeghajtóra, és a régi rozoga meghajtód jut eszedbe.

–          Licence átvitel: ha az adataidat szeretnéd átmozgatni az Xbox 360 S-re, tökéletesen kell működnie, amíg online vagy. Tartalmaid nem csak játékoskártyádhoz, hanem az eredeti konzolodhoz is kötve vannak. Ha úgy döntesz, hogy aktiválni szeretnéd licencedet az új konzolodon (offline játék céljából), a művelet relatíve egyszerű. Az Xbox.com/DRM oldalon megtalálsz minden instrukciót és a legtöbb embernek ez csupán néhány percét veszi igénybe. Sajnos nem mindenki tartozik a nagy átlagba, így akinek igencsak sok letöltése, demoja és játéka van a konzolon, az akár órákig is elszenvedhet vele. Szóval ezen még van mit javítani.

Vélemény, hozzászólás?