Fast Five – Az ötödik felvonás

Mindannyian úgy tudtuk, hogy a Universal Pictures teljesen elvetette annak ötletét, hogy folytassa a The Fast and The Furious szériát. Aztán jött a negyedik film, mely a Fast and Furious címet kapta és produkált egy 70 milliós nyitóhétvégét, illetve összességében egy 155 milliós összbevételt. Innentől kezdve már nem is lehetett kérdés: jöhet az ötödik rész.

A 2011. június 10-én mozikba kerülő Fast Five-ot az a Justin Lin rendezi, aki az előző két filmért is felelős és természetesen Paul Walker és Vin Diesel is fel fog tűnni ismét. Mellettük még olyan nevek vannak a stáblistán, mint Jordana Brewster, Dwayne Johnson, Chris „Ludacris” Bridges és Tyrese Gibson… de sorolhatnánk még a szereplőket a végtelenségig, hiszen a franchise minden részének eddigi sztárjai fel fognak tűnni ismételten… Pont mint egy ütős utolsó felvonásnál!

Az Universal Pictures nem tétlenkedett, és körbeküldte partereinek a forgatás alatt álló film hivatalos leírását, melyet itt olvashattok:

“Vin Diesel és Paul Walker vezetésével az explozív franchise minden részének eddigi sztárja együtt fog szerepelni. Az aktuális részben az ex-rendőr Brian O’Conner (Paul Walker) és az ex-fegyenc Dom Toretto (Vin Diesel) a törvénnyel ellentétes oldalon egyesítik erejüket. A visszatérő kedvencek, Jordana Brewster, Ludacris, Tyrese Gibson, Sung Kang, Gal Gadot, Matt Schulze, Tego Calderon és Don Omar mellett Dwayne Johnson is csatlakozni fog az eddigi legmagasabb tétért zajló versenybe.

Mióta Brian és Mia Toretto (Jordana Brewster) kiszabadította Dom-ot a börtönből, rengeteg határon átkeltek, hogy kijátsszák a hatóságokat. Most éppen Rio de Janeiro egy eldugott szegletében húzzák meg magukat, és egy utolsó melóra készülnek, amivel visszanyerhetik a szabadságukat. A legjobb versenyzőkből állítanak össze egy csapatot, tudván, hogy csak egyetlen esélyük lesz, hogy szembeszálljanak egy korrupt üzletemberrel, aki holtan akarja őket látni. Nem ő azonban az egyetlen, aki a nyomukban jár.

Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a remek szimatú, dörzsölt szövetségi ügynök még sosem vétette el a célt. Amikor megbízzák vele, hogy kapja el Dom-ot és Brian-t, ő és csapata minden erőfeszítésükkel a feladata koncentrálnak. Mire azonban Brazíliába érnek, Hobbs kénytelen tudomásul venni, hogy a jó- és a rosszfiúk szerepe ezúttal nem olyan egyértelmű. Az ösztöneire kell hagyatkoznia, ha sarokba akarja szorítani a prédáját — mielőtt valaki más teríti le azt elsőként.”

Vélemény, hozzászólás?