Csődeljárás indult a THQ ellen

A THQ ellen csődeljárás indult, amelynek keretén belül a stúdió összes szellemi tulajdona és ingósága eladósorba került. A jelenleg 60 millióra kóstált kiadó egyelőre a Clearlake Capital Group befektetőcsoport kezében van.

A THQ által kiadott sajtóközlemény azonban nyugalomra inti a játékosokat. Állításuk szerint a csődeljárás “szükséges lépés” volt ahhoz, hogy biztonságba kerüljenek játékaik. Jövő évre tervezett megjelenéseik sincsenek veszélyben és egyetlen fejlesztőcsapatot sem zárnak be. Minden marad a régiben, viszont a meglévő szerződések és az azokkal járó kötelezettségek a Clearlake-re szállnak.

A Company of Heroes 2, a Metro: Last Light és South Park: The Stick of Truth is a korábban bejelentett időpontokban kerül fel a boltok polcaira.

A csődeljárás részeként napvilágra került egy táblázat is, amely a cég hosszú távú projektjeit mutatja be. Ezek alapján nagyon úgy tűnik, hogy számíthatunk egy új Saint’s Row érkezésére, de már fejlesztés alatt áll a Turtle Rock Studios új játéka, az Evolve is, ami egy kooperatív akciójáték lesz.

screenshot-thq-01

A 2014-es pénzügyi évben érkezik a Relic által fejlesztett Atlas, a THQ Montreal pedig az 1666-on munkálkodik. A Vigil Games sem tétlenkedik, de sajnos nem a Darksiders III-on, hanem a Crawler munkacímen futó projekten. Vagy talán a kettő egy és ugyanaz?

Készüljünk a legrosszabbra, de bízzunk a legjobbakban!

4 hozzászólás a(z) “Csődeljárás indult a THQ ellen” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?