Bemutatkozik a világ első, 9.1-es digitális surround hangzást biztosító vezeték nélküli fejhallgató rendszere

A Sony új MDR-HW700DS digitális surround hangzást biztosító vezeték nélküli fejhallgató rendszere a mozi hangvilágát ötvözi az otthoni kényelemmel. Ez a fejhallgató a világ első 9.1-es digitális surround térhatású hangzásával felrázza az álmos filmnézőket és az igazi térélmény a filmek részesévé teszi a nézőt. A rendszer a hangzás új mélységeivel lehetőséget nyújt a filmek, játékok, hírek és egyéb műsorok hangvilágának optimalizálására. Az új „Mozi” mód, amelyet a Sony Pictures Entertainment Academy Award® nyertes vezető hangmérnökének, Tom McCarthynak a szakértelmével fejlesztettünk, a mozizás igazi élményét hozza el otthonunkba. A prémium tömörítetlen többcsatornás surround hangzás a digitális vezeték nélküli átvitel segítségével kiszűri az otthoni készülékekből áradó zajokat, és megszünteti az interferenciát.

A Sony egyedi Virtualphones technológiája (VPT) felidézi a több csatornás fejhallgatók hangvilágát, ezáltal elmerülhetünk az igazi autentikus és egyedi surround hangzás hatásában. Az 5.1-es térhatású hangszóró, a 2.0-ás hátsó térhatásért felelős hangszóró és a szintén 2.0-ás első hangszórók együttese alkotja meg azt a 9.1-es térhatású hangzást, amely valósághű hangokat és páratlan élményt biztosít. A háromdimenziós hatás olyan mélységet biztosít, mely a virtuális valóság érzetét hozza el saját otthonunkba.

USA, New Jersey, Jersey City, Man watching tv at home

Új DSP

A HDMI csatlakozás támogatja a minőségromlás nélküli tömörítetlen fájlok átvitelét. A 2.4GHz-es és az 5GHz-es két különböző frekvencia sávon is működő vezeték nélküli kapcsolat segít abban, hogy jelzavar nélkül tudjuk élvezni a zenét bárhol és bármikor. A választható „Mozi”, „Játék” és „Beszédhang” módok teljesen új és élethű élményt nyújtanak. A „Mozi” mód a Sony Pictures Entertaintment és munkatársuk, az Academy Award® nyertes vezető hangmérnök, Tom McCarthy4 közreműködésével készült el. Ez a mód valódi mozi hangélményt és virtuális hangkészletet nyújt, amelyet úgy alkottunk meg, hogy elemeztük rangosabb filmek hangfelvételeinek különböző szakaszait. A „Játék” módot a Sony Computer Entertainment Inc. hangmérnökei segítségével fejlesztettük ki a játékok szerelmeseinek, hogy minél élethűbb hanghatást nyújthassunk a számukra. A játékok többszintű hangzása és a tiszta beszédhang ötvözete teszi ezt a módot igazán nagy áttöréssé. A játék így még valóságszerűbbé válik a jobb és bal oldalról is kiegyensúlyozottan érkező hanghatásnak köszönhetően. A „Hang” opció kiválasztásával a kedvenc tv műsorokban elhangzott beszédhangok pedig tisztábbak, mint valaha.

Az ergonomikus kialakítású MDR-HW700DS fejhallgatót arra terveztük, hogy viselete hosszú órák után is kellemes legyen, és a nyomáscsökkentő, kipárnázott részének köszönhetően tartósabb használata a füleinknek sem okoz gondot. Az 50mm-es membrán telt mély basszusokat és lenyűgöző hangerőt biztosít. A készülék 12 órás üzemidejének köszönhetően folyamatos használata sem jelent problémát, ha pedig mégis lemerülne, gyorsan feltölthető. A fejhallgatók kompatibilisek a 4K technológiával. Az MDR-HW700DS fejhallgató segítségével az eredeti 4K videó tartalmakat5 valódi minőségében lehet élvezni a 4K TV-n vagy projektoron, ezzel megkapjuk az igazi 4K élményt a digitális térhatású vezeték nélküli fejhallgató rendszeren keresztül.

screenshot-sony-mdr-hw700ds-01

A Sony új otthoni vezeték nélküli fejhallgatók széles választékában mindenki megtalálhatja a neki leginkább tetszőt: az MDR-HW300K tömörítetlen digitális vezeték nélküli adatátvitelre képes, csakúgy mint az MDR-RF811RK belépő szintű vezeték nélküli 28 órás üzemidőt biztosító fejhallgató. Az új Sony MDR-HW700DS, MDR-HW300K és az MDR-RF811RK vezeték nélküli fejhallgató rendszerek Európában 2014. áprilistól elérhetőek.

Vélemény, hozzászólás?