Az Xbox One szeptember 5-én érkezik Magyarországra

Örömmel jelentjük be, hogy az Xbox One 2014. szeptember 5-től kapható Magyarországon. Minden Xbox One kit tartalmaz majd egy Xbox One konzolt is – amely 500 GB-os merevlemezzel, Blu-ray lejátszóval és beépített Wi-Fi-vel rendelkezik –, egy Xbox One vezeték nélküli távirányítót, továbbá jár hozzá 14 nap ingyenes Xbox Live Gold tagság az újonnan csatlakozók számára.

Forgalomba hozzuk a Kinect-el kiegészített Xbox One változatot is! Azok, akik ezt a verziót választják, olyan Kinect játékokhoz és egyéb szórakoztató alkalmazásokhoz is hozzájutnak, amelyeket kizárólag az Xbox-ra fejlesztettünk. Ezeket a játékokat és alkalmazásokat érintés nélkül, gesztusokkal (kézmozdulatokkal) is lehet vezérelni, a készülék jelszóvédelem helyett az ujjlenyomata alapján azonosítja felhasználóját, vezérlője más eszközökkel is párosítható, lehet róla Skype videó hívásokat kezdeményezni, gyorsan személyre szabható, olvassa a QR kódot, és az olyan játékokban, mint a Kinect Sports Rivals, Dead Rising 3 és a Project Spark egyéb olyan tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek kizárólag a Kinect jellemzői.

screenshot-xbox-one

Az Xbox One az alkalmazások rendkívül széles választékát kínálja Magyarországon, így például a legjobb blockbustereket, az olyan AAA-játékokat, mint a Forza Horizon 2 és a Halo: The Master Chief Collection, ez utóbbi a rajongók által régen várt Halo 5: Guardians multiplayer beta verzióval érkezik.

Az Xbox One egyéb funkciói, amelyek a hazai változatban elérhetők lesznek:

  • Game DVR/Upload. Ennek segítségével rögzíteni lehet a játék legizgalmasabb jeleneteit, majd az Upload Studio-val könnyedén szerkeszthetjük és megoszthatjuk a felvételt. A játék utolsó 30 másodpercét lehet rögzíteni, majd klip formájában megosztani.
  • Apps. Az Xbox One számára készült Skype alkalmazással HD minőségű videó hívásokat lehet kezdeményezni a TV-n keresztül, mi több – most először – már videó konferencia beszélgetéseket is le lehet majd bonyolítani a TV képernyőjén. A készülékkel az Internet Explorer böngésző és a OneDrive is elérhetővé válik a nappali foteljének kényelméből. Ezek zökkenőmentesen együttműködnek a játékokkal és a TV-vel olyan alkalmazásokon keresztül, mint a Twitch és a Machinima, amelyek forradalmasítják a játékélményt.
  • TV on Xbox One. A kábel, telco vagy műholdas adás élőben nézhető az Xbox One készüléken keresztül a HDMI kapcsolatnak köszönhetően.
  • Xbox Live frissítések. Nemcsak az Xbox Live Gold tagsággal rendelkezők, hanem az Xbox One felhasználók is folyamatosan értesülhetnek az Xbox Live legaktuálisabb frissítéseiről, így hozzájuthatnak a szórakoztató és multimédiás alkalmazásokhoz. Ahogy az Xbox 360 esetén, ezúttal is rendszeresen küldünk majd frissítéseket, amelyek új funkciókkal gazdagítják az alkalmazásokat, még élvezetesebbé téve a használatukat.

Hamarosan további információkkal jelentkezünk a megjelenő játékokról, az előrendelés mikéntjéről, valamint közöljük a játékok és szórakoztató alkalmazások teljes listáját. Addig is, nagy örömünkre szolgál a mai hivatalos bejelentés, miszerint szeptember 5-től a magyar rajongók számára is elérhetővé válik a játékok és szórakoztató alkalmazások legújabb generációja.

(Forrás: Microsoft Magyarország)

Vélemény, hozzászólás?