A Sony új minőséget ad a tévézésnek

Tavasszal kerülnek piacra a BRAVIA televíziók új modelljei. 3 sorozat 7 készüléke rendelkezik majd 4K felbontással, mellettük 6 sorozatban összesen 14 Full HD modell mutatkozik be.

  • Több 4K tévé és képernyőméret.
  • Briliáns képminőség az X-tended Dynamic Range™ PRO™ technológiának köszönhetően.
  • Egyedülálló „Wedge” forma, amely jobb hangzást, helymegtakarítást és egyszerűbb csatlakozást eredményez.
  • A One-Flick Entertainment használatával kényelmesebb a navigálás a tévéműsorok, filmek, applikációk és személyes tartalmak között.

Az új BRAVIA tévék a képminőségre helyezik a hangsúlyt: az új X-tended Dynamic Range™ PRO™-nak köszönhetően a képek még erőteljesebbek és világosabbak, mint valaha. A széria csúcsmodellje képminőség szempontjából a BRAVIA X95, melynek X-tended Dynamic Range PRO™ technológiája még erőteljesebb fekete színt, finomabb színátmenetet eredményez.

screenshot-kdl-50w805b_Spider-Man_LOW-RES

A sportrajongók számára a 4K/60p a legideálisabb képminőség a gyorsan mozgó tartalmak megjelenítéséhez, az új Sony 4K tévéken pedig tisztán látszik a különbség, mivel minden darab támogatja a legújabb HDMI 2.0 csatlakozókat. A készülékek ezen kívül kompatibilisek az MHL 3.0 szabvánnyal, melynek köszönhetően okostelefonokról és tabletekről is tudunk 4K minőségű tartalmakat megjeleníteni a képernyőn. A HEVC kodek dekódolására is alkalmas új dekóder ezenkívül internetes 4K/60p tartalmak – például Netflix – visszajátszására is alkalmas.

A 4K modelleken minden képkocka tűéles a 4K X-Reality™ PRO technológiának köszönhetően. Akár 4K, akár HD minőséget nézünk, a Sony egyedülálló 4K képadatbázisa biztosítja az élethű textúrát, a drámai színeket és kontrasztot.

A Sony saját fejlesztése, a TRILUMINOS™ Display az új modellekben is életre kelti a színeket, a TRILUMINOS™ Colour technológiát támogató Sony fényképezőgépek és kamerák képei pedig tökéletesen élethűen jelennek meg a képernyőn.

Innovatív forma „Wedge”

Az új, kifinomult dizájnnak köszönhetően a BRAVIA tévék a nappali stílusos kiegészítőivé válnak. A vakmerő forma elsősorban a tévék stabilitását növeli, amely az egyre növekvő képernyőméretek korában kiemelten fontos szerepet kap. A televízió súlypontjának csökkentése a hagyományos tévékhez képest kisebb talapzatot igényel, amelynek köszönhetően a készülék közvetlenül a falhoz, illetve egy keskeny asztalra is helyezhető.

Egyes modellek új port replikátort is tartalmaznak, mely egyszerűsíti a kábelrendezést anélkül, hogy rontana a látványon: a játékkonzoloktól a Blu-ray lejátszókig minden csatlakozókábel rendezetten helyezkedik el a hátsó részen.

Erőteljesebb, tisztább új BRAVIA hangzás

A BRAVIA X9 továbbra is tiszta és erőteljes, teljes körű hanghatást nyújt az előre néző mágneses folyadék csillapítású hangszóróknak köszönhetően, a tökéletes hatás érdekében pedig a dizájn részét is képező üvegszálas borítás csökkenti a hangtorzulást.

A Wedge kialakítással rendelkező készülékekben felszabadult területen a Sony legújabb belső mélynyomóval ellátott hosszú csatornás hangszórója (Long Duct Speaker) kapott helyett. A forma a hangszóró kapacitásának növekedését, erőteljesebb basszust és kevesebb hangtorzulást eredményez.

Az idei BRAVIA paletta újdonsága a Clear Audio+. A kiváló minőségű hangzás érdekében az új technológia kombinálja a Sony egyedülálló digitális hangfeldolgozó fejlesztéseit, melynek köszönhetően tisztább hangot, szélesebb hangtartományt és minden eddiginél élethűbb hangminőséget ér el.

screenshot-X9000B-SeriesSituation

Mindezek mellett gazdag és erőteljes mély basszushangokkal gazdagítja az otthoni nagyképernyős élményt az opcionális vezeték nélküli mélynyomó, az SWF-BR100. A kábel nélküli átjátszó egyszerűen a készülékhez illeszthető, és automatikusan behangolódik a fázisok vagy frekvenciák levágására.

Az igazán élményszintű hanghatásért a Sony kiegészítésként ajánlja a stílusos HT-CT770 hangprojektort vagy a HT-XT1 tévé alá helyezhető hangsugárzót. A tökéletes 5.1-es hangzáshoz a BDV-N9200W otthoni mozirendszer a legmegfelelőbb választás, mely életre kelti a Blu-ray lemezek film- és hanganyagait mágneses folyadék csillapítású hangszóróival. Ez a surround hangegység a Sony egyedülálló digitális hangfeldolgozási technológiájának használatával nyújt olyan élethű élményt, mintha koncerten vagy moziban lennénk.

Gyorsabb, könnyedebb szórakoztatás

Az új Sony televíziók kiváló képminősége és hangzása egyedülálló felhasználói élménnyel párosul. A BRAVIA intuitív új felületén, a One Flick Entertaimenten a tartalmak böngészése egyszerűbb, mint valaha. A kezdőképernyőn rendezett kategóriák sorai találhatók, melyek segítségével könnyen navigálhatunk, de böngészés közben válogathatunk például a legnagyobb nézettségű tévéműsorok, internetes videoajánlások, barátaink feltöltött fotóalbumai és saját felvett programjaink között is.

A gyors indítás rögtön a kívánt tartalomra visz: a modellek kevesebb mint 2 másodperc alatt bekapcsolnak. Az olyan alkalmazások, mint a YouTube pedig pillanatok alatt indíthatóak a kezdőképernyőről.

A tévé irányítása gyerekjáték a One-Flick távirányító segítségével, az új távirányító tappipaddal van ellátva ,melyet még csak a készülék irányába sem kell tartanunk. A beépített NFC egyszerű vezeték nélküli csatlakozást tesz lehetővé más mobileszközökkel: az egyérintéses tükrözéssel azonnal megoszthatjuk a képernyőn az okostelefonunkon található tartalmakat.

A teljesen új Social Viewing opció interaktív közösségi élménnyé varázsolja a tévénézést. Követhetjük mások Twitter üzeneteit a műsor közben, vagy a beépített mikrofon és kamera segítségével akár ismerőseinkkel is beszélgethetünk a Skype alkalmazáson keresztül. A videó minősége kiváló marad még kevés fény esetén is, a Sony technológiája pedig visszhangmentes és tiszta hangzást garantál.

A Live Football mód élethű stadionélményt nyújt meccsnézés közben, az új felület még a FIFA friss információit és híreit is megosztja velünk. A kommentátor hangját pedig egy gombnyomással elnémíthatjuk, amikor csak az izgalmas történésekre szeretnénk koncentrálni.

A BRAVIA készülékek új palettája 2014 tavaszán kerül a boltokba Európában.

Vélemény, hozzászólás?