A PlayStation 4 túlszárnyalta a 10 milliós eladott példányszámot

A Sony Computer Entertainment Inc. (SCE) a mai napon bejelentette, hogy 2014. augusztus 10-ei adatok alapján a PlayStation®4 túlszárnyalta a világszerte eladott 10 milliós példányszámot . A PS4 az első platform, amely ilyen gyorsan elérte a 10 millió eladott darabot a konzol történetében.

„Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a felhasználóktól a PS4 egyedi játékélményével kapcsolatban, illetve számtalan jobbnál jobb címet üdvözölhetünk a platformon. Nagyon örülök, hogy a PS4-nek kevesebb, mint kilenc hónap alatt sikerült elérnie a mérföldkőnek számító bűvös 10 milliós számot”– nyilatkozta Andrew House, a Sony Computer Entertainment Inc. elnök-vezérigazgatója. „Nagyon hálásak vagyunk a PlayStation játékosoknak a támogatásért, és alig várjuk, hogy még jobb és izgalmasabb tartalmakat és szolgáltatásokat nyújthassunk számukra az elkövetkezendő hónapokban.”

screenshot-ps4-001

A vásárlók rendíthetetlen támogatásának, a külsős fejlesztőknek és a viszonteladóknak köszönhetően 2014. augusztus 10-ei adatok alapján a PS4 játékeladások túllépték a 30 milliós példányszámot . Ebbe beletartoznak a PlayStation® Store-on keresztül történt letöltések, és a kiskereskedelmi üzletek eladásai is. A PS4 platform portfóliója természetesen folyamatosan bővül olyan címekkel, mint például a LittleBigPlanet 3, Destiny, SingStar: Ultimate Party és a DRIVECLUB. A független fejlesztői közösség is folyamatosan jobbnál jobb játékokkal szolgál PS4-re, mint például a Minecraft, Hohokum és a CounterSpy.

A játékok folyamatosan növekvő száma mellett az SCE azon dolgozik, hogy a PS4 internetes csatlakozási lehetőségével a játékélményt fokozza. Új lehetőségként a játékosok feltölthetik közvetlenül a YouTube-ra a játék közben készített képeiket, a „Share Play” segítségével pedig úgy játszhatunk együtt barátainkkal, mintha egy szobában lennénk velük, sőt a távvezérlés segítségével akár át is vehetjük az irányítást, hogy segítsünk egy rázósabb küldetés végrehajtásában.

A PS4 jelenleg világszerte 100 országban és régióban kapható.

Vélemény, hozzászólás?