A karate kölyök – Jaden Smith apja nyomdokaiba lép

A 12 éves Dre Parker (Jaden Smith) az egyik legmenőbb gyerek Detroitban, ám amikor édesanyjával (Taraji P. Henson) Kínába költöznek, komoly gondjai támadnak a beilleszkedéssel. A legmenőbb srácból hirtelen kitaszított vesztes lesz, akibe mindenki beletörli a lábát. Ezt látva és megelégelve a karbantartó, Han úr (Jackie Chan) szárnyai alá veszi a fiút, és bevezeti őt a kung-fu rejtelmeibe.

Jackie Chan és Jaden Smith a nagysikerű film egyik jelenetében

Dre-nek el is kell a segítség, hiszen revansot akar venni Chengen, a helyi kung-fu bajnokon, aki egyszer már jól helyben hagyta. Erre a legalkalmasabb hely a közelgő kung-fu bajnokság. Han feladata, hogy felkészítse a fiút a küzdelemre. A történetet tovább bonyolítja, hogy Dre szinte rögtön szerelmes lesz az osztály egyik legcsinosabb lányába, Mei Ying-be, ám a kulturális különbségek szinte teljesen lehetetlenné teszik barátságukat. Ami még rosszabb, a lányra Cheng is pályázik, így Dre még nehezebb helyzetben van.

A film igazi kis családi vállalkozás, hiszen a producerek között megtalálhatjuk Jaden Smith szüleit is. Will Smith és Jada Pinkett Smith nagy figyelemmel kísérték végig fiuk munkáját.

A film már több, mint egy hónapja megy Amerikában. Hazánkba viszont csak 2010. szeptember 2-án érkezik. Addig meg itt a filmelőzetes:

Vélemény, hozzászólás?