A Halo 5 vezeti az Xbox történetének legjobb játékkínálatát

Az E3 (Electronics Entertainment Expo) konferencián a Microsoft az Xbox One exkluzív játékok rendkívüli választékát mutatta be, valamint bejelentette a visszafelé kompatibilitás lehetőségét, így az Xbox One konzolon elérhető játékok kínálata minden eddiginél változatosabb lesz.

A fejlesztéseknek köszönhetően az Xbox Live szolgáltatás is továbbfejlődik, valamint bepillantást nyerhettünk a Microsoft HoloLens és a Minecraft közös jövőjébe.

A Microsoft 90 perces látványos műsora során számos játék került bemutatásra, köztük a legnépszerűbb címek folytatásai valamint teljesen új játékokról is lerántották a leplet.

A show egy igazi nagyágyúval indított, a Halo 5: Guardians gameplay premierjével, amelyben az úgy, nagyszabású Warzone multiplayer is látható volt. Ebben a módban 24 játékos küzdhet egymás és gépi ellenfelek ellen.

screenshot-halo5-guradians

Az új Ford GT szuperautó, amely a Forza Motorsport 6-ban debütál, látványos belépőt produkált, ahogy leeresztették a Galen aréna tetejéről. A színpadon az autógyár képviseletében jelen volt III. Henry Ford, a rajongók pedig megnézhették a játék első trailerét.

A Microsoft Studios, együttműködésben a legendás japán játéktervezővel, Keiji Inafunéval, Mark Pacinivel és a Comcept és az Armature Studio csapatával, bemutatta az Xbox One exkluzív ReCore című játékot.

Hatalmas ovációt váltott ki a jelenlévőkből, amikor a Mojang AB munkatársai bemutatták, hogyan lehet a HoloLens segítségével a Minecraftot játszani, ami teljesen új élményt ígér a játékosoknak.

Peter Moore az Electronic Arts kiadótól az EA Access szolgáltatásról beszélt, amely kizárólag Xbox One-on érhető el. Az EA Access előfizetők többet játszhatnak, elsőként kapnak tartalmakat, és kedvezményesen vásárolhatnak. Az EA Access mostantól magában foglalja a „Titanfall” játékot, ráadásul ezen a héten minden Xbox Live Gold előfizető ingyen kipróbálhatja a benne foglalt összes játékot.

A Microsoft bejelentette a Game Preview szolgáltatást Xbox One-on, ami egy új lehetőség a rajongók számára, hogy fejlesztés alatt álló digitális játékokat próbáljanak ki, és visszajelzéseket küldjenek a fejlesztők részére. A Game Preview program ezen a héten indul Xbox One konzolon.

A Microsoft bemutatja az Xbox történelem legjobb játékkínálatát

Idén ősszel a Halo 5: Guardians vezeti az Xbox történelem legjobb játékfelhozatalát, olyan exkluzív sikercímek mellett, mint a Forza Motorsport 6, a Rise of the Tomb Raider, a Fable Legends és a Rare Replay.

A színpadon a Microsoft játékok egész sorát mutatta be, amelyek 2015-ben és a távolabbi jövőben jelennek meg Xbox One konzolra és Windows 10-re.

 • “Ashen” (XBOX KONZOL EXKLUZÍV) Ez az akció-RPG egy vándorról szól, aki otthont keres magának. Nincs nap, az egyetlen természetes fényt a vulkánkitörések adják. Ebben a világban semmi nem marad meg, bármennyire is ragaszkodsz hozzá. Az „Ashen” a kapcsolatok teremtéséről szól. A játékosok megválaszthatják, kit engednek magukhoz közel – és együtt kell harcolni, hogy legyen esély a túlélésre.
 • “Beyond Eyes” (ELSŐKÉNT XBOX ONE-ON ÉS PC-N) Modern tündérmese a bátorságról és a barátságról szól, amelynek főhőse Rae, egy vak lány, aki az életét megváltoztató utazásra indul. Megjelenés 2015-ben.
 • “Cuphead” (XBOX KONZOL EXKLUZÍV) Ez az egy és többjátékos lövöldözős platformer leginkább a bossfight harcokra épül. A kézzel rajzolt grafika az 1930-as évek rajzfilmjeit idézi, ahogyan a korhű zene is. Cuphead és Mugman idegen világokat járnak be, új fegyvereket és képességeket szereznek, valamint rejtett titkokat fedeznek fel.
 • “Fable Legends” (EXKLUZÍV) Hagyj nyomot a történelemben, mint bátor Hős, vagy mint ravasz Gonosz, ahogy összecsapsz másokkal és megváltoztatjátok Albion sorsát ebben a 4-vs-1 free-to-play RPG-ben a Lionhead Studios-tól! Megjelenés 2015 őszén.
 • “Forza Motorsport 6” (EXKLUZÍV) Több mint 450 autó szerepel a generáció legszebb és legösszetettebb autós játékában. Megjelenés 2015. szeptember 15-én.
 • “Gears of War Ultimate Edition” (EXKLUZÍV) Éld újra az elsőt, a lehető legjobb formában! 1080p-ben és az Xbox One konzolhoz igazított, modernizált külsővel a „Gears of War Ultimate Edition” tele van új tartalommal, beleértve öt teljesen új kampányfejezetet A többjátékos béta 2015. augusztus 25-től lesz elérhető az Xbox Live-on.
 • “Gigantic” (EXKLUZÍV) A Gigantic egy új free-to-play lövöldözős MOBA játék, amelyben a hősök egy hatalmas őrzővel vállvetve harcolnak. A játék során szükség lesz csapatmunkára, taktikára és időzítésre, hogy elfoglald a csatamezőket. Ingyenesen játszható Windows 10-en és Xbox Live Gold előfizetéssel Xbox One-on.
 • “Halo 5: Guardians” (EXKLUZÍV) Egy rejtélyes és megállíthatatlan erő fenyegeti a galaxist, Master Chief eltűnt, hűsége pedig megkérdőjeleződött. Éld át az eddigi legdrámaibb Halo történetet négyfős kooperatív móddal, amely három eltérő világban játszódik! Hívd ki barátaidat új multiplayer módokban: Warzone, 24 fős harcok, és Arena, 4-vs-4 típusú egymás elleni harc. Megjelenik 2015. október 27-én.
 • “Rare Replay” (EXKLUZÍV) A Rare 30. születésnapját ünnepli, ez alkalomból összehozta ikonikus karaktereinek kalandjait egyetlen gyűjteménybe, amely 30 játékot tartalmaz. A legkorábbi 2D klasszikusoktól az Xbox 360-as sikerekig a „Rare Replay” egy gyönyörűen prezentált gyűjtemény Xbox One-ra, amely igazi kincsesbánya a rajongók és új játékosok számára egyaránt. Megjelenik 2015. augusztus 4-én.
 • “ ReCore” (EXKLUZÍV) A legendás Keiji Inafune és a Metroid Prime alkotói bemutatják a „ReCore”-t, ezt a klasszikus akció-kalandjátékot, amelyet az új generáció számára terveztek. Az egyik utolsó megmaradt emberként robotokkal kell barátságra lépni, és egy epikus kalandra kell vezetni őket egy rejtélyes, folyton változó világban. Megjelenés 2016-ban.
 • “Rise of the Tomb Raider” (ŐSZI EXKLUZÍV) A „Rise of the Tomb Raider” filmszerű túlélő kalandjáték gyönyörű helyszínekkel és izgalmas jelenetekkel, amelyben Lara Croft a halhatatlanság titkát kutatja élete első sírrabló kalandjában. Megjelenés 2015. november 10-én.
 • “Sea of Thieves” (EXKLUZÍV) A kalózélet szabadsága vár a „Sea of Thieves”-ben, a Rare Ltd. új kalandjátékában, amely kizárólag Xbox One-ra és Windows 10-re jelenik meg 2016 őszén.
 • “Tacoma” (ELSŐKÉNT XBOX ONE-ON ÉS PC-N) Felfedezés. Elszigeletség. Milyen lehet az élet a Földtől 365,000 kilométerre? Fedezd fel a Tacoma holdbázis titkait, személyzetének sorsát, és az emberiség legtávolabbi helyszínének életét. A „Tacoma” a „Gone Home” készítőinek új játéka.

Xbox One-ra érkezik a visszafelé kompatibilitás

 

 • Idén ősszel az Xbox One lesz az egyetlen visszafelé kompatibilis konzol, amely lejátszik Xbox 360 játékokat, ingyen, beleértve minden Xbox One funkciót is, mint például képek és videók készítése, vagy online közvetítés. A visszafelé kompatibilitás a rajongók által legtöbbször kért funkció, és több mint 100 klasszikus Xbox 360 játékkal indul, amihez később továbbiak csatlakoznak.
 • Habár induláskor nem lesz minden Xbox 360 játék elérhető, a rajongók visszajelzést küldhetnek az Xbox Feedback oldalon, hogy mely címeket szeretnék még látni, és a Microsoft a kiadókkal együttműködve rendszeresen új játékokkal egészíti ki a programot.

Az Xbox Live, a világ elsőszámú játékos közössége még jobbá válik

 • Az Xbox Live hajtja minden idők legambiciózusabb Halo játékát, a Halo 5: Guardians-t. Az alapoktól négyfős koop játékként lett megtervezve, és bemutatja a 24 fős Warzone multiplayer módot. Ez hatalmas ugrás a Halo többjátékos módjának, és az E3-on játszható is lesz.
 • Az Xbox Live továbbá még nagyobb közösségeket köt össze olyan címekkel, mint a Fable Legends és a Gigantic, amelyek cross-platform játékot tesznek lehetővé, és a játékosok mentései vele vándorolnak eszközről eszközre.
 • Az év korábbi részében a Microsoft bejelentette, hogy az Xbox One legjava Windows 10-re érkezik. Az új Xbox applikáció elérhetővé teszi a barátokat Windows 10 PC-n és táblagépeken, valamint lehetőséget biztosít az Xbox One játékok streamelésére PC-re ingyen.

screenshot-xbox-one-elite-controller

Fejlett technológia teszi jobbá az Xbox One játékélményt és még sok mást

 • Profi játékosokkal együttműködve a Microsoft megalkotta az Xbox Elite professzionális kontrollert, amely új szintre helyezi a játékélményt.
 • A játékosok állíthatnak a ravaszok érzékenységén vagy akár a gombkiosztáson, egyedi beállításokat programozhatnak be, és ezt Xbox One-on és Windows 10 PC-n is használhatják, hogy minden játékhoz egyedileg konfigurált irányítójuk legyen.
 • Az irányító prémium tervezése garantálja a hosszan tartó minőséget rozsdamentes acél alkatrészekkel, amelyek sok órányi intenzív játékot is kiállnak.
 • A Microsoft új együttműködést jelentett be az Oculus VR LLC-vel, aminek köszönhetően minden Oculus Rift mellé Xbox One irányító jár megjelenéskor. Az Xbox One rajongók játékaikat közvetlenül Oculus Riftre streamelhetik Windows 10-en keresztül.
 • A Microsoft HoloLens új lehetőségeket mutatott, beleértve a Minecraft HoloLens változatát, amelyben a játékosok valóban körbejárhatják a játék világát, igazi 3D-ben.

A Microsoft ID@Xbox programja a független játékfejlesztés mélységét mutatja be Xbox platformon

 • Több mint 1,000 fejlesztő rendelkezik Xbox One fejlesztőkészlettel az ID@Xbox programnak köszönhetően. A program mára, a Windows 10-re is kiterjedt, így a rajongók még több játékot várhatnak hamarosan.
 • Az Xbox Game Preview program bejelentésével a rajongók olyan megjelenéseket várhatnak, mint a „DayZ”, a „Sheltered” és a „The Long Dark”. Ezek a játékok már fejlesztés közben is kipróbálhatók, a visszajelzéseknek köszönhetően pedig a játékosok is az alkotási folyamat részét képezhetik.

A rajongók már ma is izgalmas új funkciókat próbálhatnak ki

 • Az Xbox One Preview programban résztvevők már mától kezdve kipróbálhatják a visszafelé kompatibilitást, amely mindenki számára ingyen elérhető lesz idén ősszel.
 • Az E3 hetében minden Xbox Live Gold tag ingyen kipróbálhatja az EA Access ingyenes játékait, kizárólag Xbox One konzolon.
 • Mától kezdve ingyen kipróbálható a Gears of War Ultimate Edition multiplayer bétája.

 

Vélemény, hozzászólás?