A Goodwood Festival of Speeden mutatkozik be Gran Turismo 6

A Gran Turismo 6 videójáték első alkalommal a július 11-14. közötti Goodwood Festival of Speeden mutatkozik be. A 185 000-nél is több embert vonzó fesztivál tökéletes alkalmat ad arra, hogy az autó- és motorsportok kedvelői megtekinthessék a „Real Driving Simulator” legutóbbi fejlesztéseit. A Goodwood Park látogatói a parkban elhelyezett szimulátorokon kipróbálhatják a Gran Turismo következő részének újításait.

screenshot-gt6-02

Az 1998 óta több mint 70 millió példányban értékesített Gran Turismo a PlayStation platform legnagyobb számban eladott játéka. Kazunori Yamauchi, a játék legendás atyja, az idei év végére datálta a Gran Turismo 6 megjelenését.

A Polyphony Digital és a Goodwood fesztivál együttműködése alapján GT6 szimulátorok kerülnek ki a Goodwood Hotelbe, a fesztivál családi részlegére, valamint a médiaközpontba és a Pilóták Klubjába. A Gran Turismo hagyományait követve a Nissan, az Alfa Romeo, a Mercedes Benz és a Ford mozgó standjainál is elérhetőek lesznek a szimulátorok.

screenshot-gt6-01

A PlayStation és a Nissan közösen hozta létre a GT Academy programot, melynek célja, hogy összehozza a legjobb Gran Turismo-játékosokat, és igazi autóversenyzővé változtassa őket. A Goodwood fesztiválon a két vállalat közös versenyt szervez, ahol a GT6 demóverziójának leggyorsabb játékosai közvetlenül az Egyesült Királyság országos döntőjébe kerülhetnek. A két előző GT Academy győztes a 2013-as Le Mans-i 24 órás versenyen a kategóriájukban a negyedik helyezést, összesítettben pedig a tizedik helyet szerezte meg. A Nissan mozgó standjánál rendezett eseményeken minden nap további egy versenyző kerülhet be az Academy következő fordulójába.

A 2013-as Goodwood Festival of Speeden Kazunori Yamauchi is biztosan versenyoverált és sisakot ölt majd, hogy a lenyűgöző sportautókkal kipróbálhassa a híres hegymenet pályát.

Vélemény, hozzászólás?