A 2010-es E3 legnagyobb újdonságai: Microsoft Kinect és az Xbox 360 Slim

Az elmúlt évek hagyományait követve idén is minden játékos nagy elvárásokkal nézett elébe az E3-ank (Electronic Entertainment Expo). Ahogyan egy aszályos évben várja a földművelő ember az enyhülést adó esőt, úgy vártuk mi is az E3-at, és annak minden egyes életet adó cseppjét. Egyre hevesebb szívverés, pupilla kitágul, az igazolom a tetőfokára hág… Az E3 ma már jóval több, mint szimpla videojáték! Ez az a hely, ahol a legújabb videojáték technológiák évről évre bemutatásra kerülnek.

A Microsoft az idei év egyik nagy nyertese a technológiai fejlesztések piacán. Jó mélyen belenyúltak abba a bizonyos cilinderbe, amely kivételesen nem a nyuszit rejtette, hanem a Natal Projectet, egy kamerát, melynek mozgásérzékelős technológiája lehetővé teszi, hogy használója élő kontrollerként funkcionáljon.

Igaz, ezen újdonságuk nem is olyan újkeletű. Már korábban fejlesztgették, de végleges formáját és nevét csak most kapta meg. A bejelentéssel pedig egészen az E3-as konferenciáig vártak, s csak ekkor jelentették be az egység hivatalos nevét, mely a Kinect nevet kapta.

A Kinect hivatalos megjelenése csupán csak ez év végére várható, hivatalosan a November 4-i dátumot jelölte meg a Microsoft, így az otthoni kipróbálásával még várnunk kell sajnos.

De nézzük a jó oldalát: ha nem lenne megfelelő ajándékötletünk Karácsonyra, a Kinect nagyban megkönnyítheti dolgunkat a karácsonyi ajándékvásárlási roham kellős közepén!

A beharangozott ára 149 USD lesz, a többit meg majd meglátjuk! :)

A másik nagy ,,durranás” az Xbox 360 Slim volt az idei E3-on. Bár ez nem a hivatalos neve, mégis dizájnilag elég erőteljesen emlékeztet az Elite-re, pár gomb eltérést leszámítva.

A Slim már úgy lett kialakítva, hogy kompatibilis legyen a Kinect-tel és máris megkezdődött a forgalmazása. Érintőképernyős gombjaival és 250 GB-os merevlemezével már 299,99USD-től megvásárolható. Igazság szerint egy vékonyabb 360 készítése nem kevés időt vesz igénybe. De maga a gondolat, hogy egy új mozgás periférikus egység kialakításával teljesen új élményt tudunk majd varázsolni a nappalikba és játékszobákba, minden pénzt megér.

Ez az a verziója a 360-nak, mely véget vet annak a világnak, mikor még vezetékek sokasága tartotta a játékosokat pórázon. De még mielőtt kimondanánk a végleges ítéletet a Kinect felett, lássuk, hogyan is fog szuperálni a régebbi típusú Xbox 360-asokon.

Vélemény, hozzászólás?