Kapcsolódó tartalom
Facebook rajongói oldal
Dreamelf

Írta:

2013. január 21. hétfő - 13:59

Xbox Live Angry

Az Xbox Live egykoron a legjobb dolog volt, amit kitalálhattak, manapság azonban már csak önmaga árnyéka...

Az új felhasználói feltételeknek “hála” a több mint négy éve meglévő profilomat már egy hónapja nem tudom használni, mert a Microsoft kitalálta, hogy igazolnom kell, hogy valóban az én profilom-e. Sajnos ezt nem tudtam megtenni, mivel az igazoláshoz szükséges adatokat arra az email címemre küldte ki, amit soha nem is használtam másra, csak a Microsoft profilom létrehozására, így már a jelszavára sem emlékszem. Hiába a jelszó emlékeztető, a négy éve megadott biztonsági kérdést sem tudom.

Szerencsére a lehetőség adott, hogy módosítsuk az email címünket, viszont elégé macerás ez a procedúra. Az ember jobban jár, ha új fiókot hozz létre, persze csak ha nem számít az elveszett profil és az azzal megszerzett cuccok, hiszen azok így a kukában végzik. Én nagyon bánnám, ezért szeretném megtartani, mivel mint említettem már négy éve szolgál engem. Ezalatt az idő alatt számos játékkal játszottam, amiknek a kipörgetése nem kevés időmbe és fáradtságomba telt,  a mentéseimről és az achijamról nem is beszélve, szóval ragaszkodom hozzá.

angry_gamer2

Nagy nehezen sikerült módosítani az alapértelmezett email címet és az adataimat,  de hogy az örömöm ne legyen felhőtlen kiderült, hogy kerek egy hónapot várnom kell, mire elfogadják a módosításaimat! o_O (ekkora parasztságot) Nem volt mese, ki kellett várnom azt a 30 napot, holnap elvileg már az új adataim lesznek érvényben és talán végre sikerül bizonyítanom, hogy nem a Mariska néni játszott évekig  a profilommal, nem ő és nem is más pörgette ki azt a rengeteg játékot, hanem én. De még ez sem biztosíték arra, hogy valaha is visszakapom a jól bejáratott accountomat, még számos problémába beleütközhetünk, köszönhetően a logikátlanul felépített rendszernek és a “kiváló” magyar szupportnak (akik szarnak a mezei felhasználók problémáira).

Emiatt szereztem(tünk) néhány őszhajszálat, elúszott egy hónap Gold tagságom és tönkretették a szórakozásom. De a legszebb az egészben az, hogy ma az új profilommal sem tudtam fellépni a Live-ra, sőt a 360-on lévő többi három profillal sem. Ez a hiba egyébként csak az Xbox-on jelentkezett, mobilon, PC-n gond nélkül be lehet lépni, de azzal meg mire megyek? Egyszer már igazoltam magamat az új profilommal, ennek ellenére megint igazolnom kell magam? Mi folyik itt Gyöngyösön? Ezek után érthető, hogy cseppet megrendült a bizalmam a redmondi óriásban, igen kétségeim támadtak a megbízhatóságukat illetően.

 1. Profile photo of MoRT

  2013.01.22 - 13:38:29

  @Csillagf3nyke: Akkor itt a következő magyar support, ami semmire nem jó. Minek vannak magyar supportok, ha tojnak az egészbe? Ha néha válaszra méltatnak, akkor is csak valami hülyeséget mondanak. Kétlem, hogy ezt a megoldást valaha is leírták volna.
 2. Profile photo of Csillagf3nyke

  2013.01.22 - 10:17:56

  Tegnap a másik (új) profillal sem engedett be bennünket... ma újra hibakódokat dobált mindkét fióknál... a szégyen, hogy külföldi fórumon találtunk megoldást mindkét problémára... Aki így jár, az próbálkozzon a következővel: - Settings - System - Storage - Itt a Hard Drive-ra állj rá és nyomd meg az Y-t - Clear Cache - ezt a folyamatot háromszor (!) csináld meg és utána próbálj belépni. A fórumon volt, akinek így sem sikerült, nekünk azonban ezzel a módszerrel sikerült mindkét profilunkat visszaszerezni. A magyar supportnak pedig köszönjük a nagy semmit.... hogy még a segítségkérésre sem reagáltak...
 3. Profile photo of Böcse

  2013.01.21 - 20:24:05

  emlékszetek, hogy anno staff-ba írtam ezt? csak én pc-n se tudtam belépni, csak több órás szenvedés után, de akkorra meg már nem tudtam milyen jelszóval. mire arra rájöttem ,már megint nem tetszett neki... idióták...
 4. Profile photo of bronx85

  2013.01.21 - 18:23:59

  Ez de szégyen...
 5. Profile photo of Dreamelf

  2013.01.21 - 17:22:00

  Most jelenleg ott tartok, hogy egyáltalán nem tudok játszani a Live-on, mert továbbra sem jó az újonnan létrehozott acccom. Marha boldog vagyok!
 6. Profile photo of Dreamelf

  2013.01.21 - 15:27:30

  @sidocious: Csak nyugodtan, terjeszd az igét.:D
 7. Profile photo of sidocious

  2013.01.21 - 15:23:40

  loptam :D
 8. Profile photo of Dreamelf

  2013.01.21 - 15:20:02

  @Doom: Akkor talán ha végig csinálod azt a procedúrát, amit mi végig szenvedtünk, akkor talán megmentheted az accod, talán. Ez a fazon meg egy elmebajos.:D
 9. Profile photo of Doom

  2013.01.21 - 14:29:43

  Na ez remek, mielőtt eladtam a 360-am, lementettem mindent egy pendrive-ra, persze arra már én se emlékszem hogy milyen email címmel meg jelszóval.. muhaha, szóval legközelebb kezdhetek én is új profilt. :D A képről meg ez ugrott be :P http://www.youtube.com/watch?v=GsqUZkmO-zk